Frandeux met Ingeborg

De Kunst van het Leven

De Essentie vzw

 

VAKANTIEWORKSHOP IN BELGIE van 6 tot 13 juli 2018

in Chateau Frandeux

Voor het eerst in België:

een volledige week met Ingeborg

 

 

 

Ingeborg TM Sergeant studeerde in 1988 af aan de Studio Herman Teirlinck. Ze was actief op heel wat vlakken: theater, televisie en muziek.

De voorbije 20 jaar heeft zij zich geschoold en verdiept in meditatie, yoga en allerhande stromingen van zelfontwikkeling.

Ze volgde de twee jaar durende opleiding 'intuïtieve ontwikkeling'. In Wales volgde ze en vier jaar durende opleiding tot Dru yoga docent. Ingeborg is Lightbodydocent en volgde ondermeer in Oregon bij Lumin Essence meerdere vervolgopleidingen wat van haar een zeer gedegen meditatiebegeleider heeft gemaakt.In 2006 werd Ingeborg Oneness trainer aan de Oneness university in Andra Pradesh in India. In 2009 werd Ingeborg Master Instructor Integrated Energy Therapy en ze studeerde hetzelfde jaar af als soundhealer bij de Healing Sounds school van Jonathan Goldman in Denver, Colorado.

In 2018 zal Ingeborg haar psychologieopleiding afronden aan de NCOI Rotterdam.

Het thema van deze zomerweek is OVERVLOED.

Het vermogen om overvloed te scheppen draagt sterk bij aan het vermogen om een leven van waardering en vervulling te leven.

Het vermogen om te creëren - het verwezenlijken van hoop, fantasieën, dromen en visioenen - is één van de belangrijkste vaardigheden waarmee je jezelf meer kracht bij kunt zetten en meer kunt betekenen voor de wereld om je heen.Heb je al leren vragen in je leven? Dat wat je nodig hebt? Dat wat belangrijk is voor je welzijn en dat van je geliefden? En kan je al wat je vraagt helemaal toelaten, kan je ervan genieten, kan je die overvloed ook ontvangen?

Het werkboek 'Overvloed'van Sanaya Romand en Duane Packer ligt aan de basis van deze week. Ingeborg leerde van hen beiden zoveel technieken die ze de voorbije twintig jaar in haar eigen leven bracht en al heel vaak doorgaf aan iedereen die hier mee in resonantie kon gaan.

Je verneemt hoe je angst, verwarring en schuldgevoelens omtrent geld/overvloed kunt los laten, je werk weer leuk kunt gaan vinden en waarderen. Je leert ook vertrouwen op en luisteren naar je innerlijke leiding en verkent hoe je je grotere potentieel leven kunt inblazen en je zelfvertrouwen kunt laten groeien.

Dit is een cursus in het creëren van overvloed in jouw leven en dat van je partner, kinderen, geliefden. Overvloed is je geboorterecht en iets heel natuurlijk voor in ieders leven.

Voor nog meer informatie zie www.evolutie.ws onder 'aanbod Ingeborg'.

 

Wat kan je verder nog verwachten deze week?

Elke ochtend Dru Yoga met Ingeborg

Elke namiddag Tai Chi * en relaxatie oefeningen met Herman Verrrijcken en Nadia Meziane

Tijd en ruimte om de info uit de workshops rusitg te verwerken, om te zonnen, te zwemmen, te genieten van de mooie omgeving ..

We organiseren ook een kampvuur/zangavond, een sauna-avond, een wandeling naar de abdij van Chevetogne, ... en elke avond is er de mogelijkheid na te praten in de bar.

 

 

*Tai Chi is een eeuwenoude Chinese beweegkunst, beschouwd als hét geheim voor het bewaren van jeugdigheid, gezondheid en innerlijke vrede. Tai chi bestaat uit een reeks rechtopstaande houdingen, aan elkaar geregen in vloeiende, langzame bewegingen. Dit bevordert het evenwicht, de spiersterkte en de uithouding. Dit heeft ook een gunstige invloed op het geheugen, de concentratie en de geestestoestand in het algemeen.

We zijn ook blij deze week Shiva Kumar als gast te hebben

.

Shiva is erkend ayuvedisch therapeut, astroloog en pujanist afkomstig uit Zuid India.

Hij zal voor ons deze week een Puja ritueel verzorgen.

' Sri Yantra Puja' staat bekend als één van de meest krachtige plechtigheden in de Vedische traditie en zegent iedereen met een goede gezondheid, kennis, bescherming, welvaart en rijkdom. Deze puja wordt uitgevoerd om vrede in de wereld te bereiken en welvaart in alle verschillende aspecten van je leven. Een prachtige Sri yantra wordt gemaakt van gekleurd rijstmeel en andere kruiden en alle deelnemers krijgen de gelegenheid een bloemblaadjes te offeren in het midden van de yantra tijdens de ceremonie. Dit is een symbolische daad die de Spirit in ons leven zal ontwaken. De ceremonie omvat zang en een krachtige helende groepsenergie.

 

 

DE KEUKEN

We worden drie keer per dag vewend door de heerlijke keuken van Karin en Rob Baank.

Wij kiezen bewust voor gezonde, evenwichtige en super lekkere maaltijden. Alles met verse biologische producten, vrij van suikers en bijna volledig vegetarisch.

HET VERBLIJF

 

Het domein van Château Frandeux is gelegen in een verstild natuurgebied, aan de rand van de Belgische Ardennen. Op het domein zijn twee meren aanwezig: een klein meer, idyllisch gelegen in het bos en door middel van een kleine waterval verbonden met het grote meer waar het Château aan gelegen is. In het meer kan uitstekend gezwommen worden.

Grenzend aan het meer bevindt zich 25 hectare eigen bos met een mooi beekdal waarin je ongestoord kan wandelen. In het gebied leeft veel wild, waaronder everzwijnen, herten, marters en hermelijnen. Er staan prachtige oude beuken- en eikenbomen en er zijn twee grote weilanden in het bos.

 

De kamers in het kasteel en in de aangrenzende gebouwen zijn mooi en verzorgd.

Er is een indrukwekkende eetzaal en een salon met piano. Ter ontspanning is er ook een ruime sauna die uitgeeft op de vijver.

De activiteiten gaan door in mooie, harmonieuze zalen

 

Voorbeeld dagverloop:

8u00 - 8u45

Dru Yoga door Ingeborg

9u00 - 10u00

Ontbijtbuffet

10u00 - 13u00

Workshop door Ingeborg:

Het delen van achtergrondinformatie en heel wat geleide visualisaties en meditaties

13u00 - 14u00

Middagmaal

14u00 - 17u00

Vrije namiddag om te rusten, lezen, wandelen, zwemmen, ... + dessert

17u30- 18u30

Tai Chi door Herman en Nadia

18u45

Avondmaal

20u30 - ...

Avondprogramma, sauna, puja, kampvuur, muziek / zang, bar, ...

Prijzen

 

De prijs gaat van €990 tot €1490 per persoon voor de hele week, alles inbegrepen op basis van één of tweepersoonskamers.

Van eenvoudige tot luxe-kamers, vandaar het prijsverschil. Opgelet: de luxe kamers zijn meestal het snelst volzet.

 

Tijdens deze week kan je ook een massage of Dr. Hauschka behandelingen boeken bij Elsje Verfaillie. Elsje is een erkende Dr. Hauschka therapeute. De gelaatsverzorgingen met de natuurlijke Dr. Hauschka produkten met als basis de kerngedachte " De huid bezit eigen krachten om zichzelf te verzorgen en te herstellen. Cosmetica dient deze krachten te ondersteunen"

Ook bij Shiva kan je terecht voor een ayurvedische behandeling of een vedic astrology consult.

Deze behandelingen zijn niet in de prijs inbegrepen.

 

Ook voorzien we ’s avonds ontmoeting in de bar, waar je een drankje of versnapering kan kopen.

 

ADRES:

Rue des Pélerins 4, 5580 Frandeux (nabij Rochefort)

Zie ook: www.chateaufrandeux.be

 

De week start op vrijdag 6 juli vanaf 17u en eindigt op vrijdag 13 juli om 10u

 

 

INSCHRIJVINGEN

 

gsm: 0495/52 60 42

De Essentie vzw

mail: deessentie@hotmail.com

 

BE37 9792 2460 5828

 

www.dekunstvanhetleven.net

 

Start inschrijvingen vanaf 18 november 2017. Hoe vroeger je inschrijft, hoe meer kamer keuze je hebt.