Frandeux met Marijke en Oliver

De Kunst van het Leven

De Essentie vzw

 

Zomerprogramma met Oliver Cowmeadow en Marijke De Coninck

van 23 tot 30 augustus 2019 in Chateau Frandeux

Marijke en Oliver zijn 40 jaar bezig met oosterse geneeskunde. Ze praktiseerden al die tijd deze manier van leven en eten.

Oliver stichtte in 2003 de Internationale Macrobiostische School IMS samen met zijn partner Marijke. Deze school staat voornamelijk bekend voor haar diepgaande en professionele training in macrobiotisch koken en life-voedingscounseling. Oliver is ook shiatsu therapeut en zowel Marijke als Oliver werken in hun consultaties met emotionele helingstechnieken.

 

 

Het thema van deze week is: HET LEZEN VAN (de signalen van) JE LICHAAM

 

Tijdens deze week zullen Oliver en Marijke jullie meenemen op een reis naar binnen: naar de onthullingen, de geheimen en verhalen die verscholen zijn binnen in jezelf, maar die duidelijk zichtbaar en leesbaar zijn op je gezicht, in je gebaren , via je lichaamstaal en houding, via je stem, je handdruk, de kleur en lijntjes, puistjes en putjes in je gelaat en je gehele zijn.

Je krijgt een volledige bodyscan. Je leert deze signalen die jezelf uitstraalt vertalen in praktische termen en je leert ook een bodyscan uitvoeren bij anderen. Je leert helder te zien, te voelen en te horen en de betekenis van al deze tekenen te ontcijferen. Meer nog: je krijgt adviezen om mee aan de slag te gaan, en heel dicht bij die ware ik te komen die je bent.

Marijke en Oliver zijn heel bedreven in oosterse diagnosetechnieken en zullen een heleboel aspecten binnenin deze kennis laten aan bod komen gedurende onze week in Frandeux. Zo leer je zien wat voor constitutie jij en anderen hebben en wat de betekenis daarvan is. Je leert ook je conditie bepalen en dat vrij gedetailleerd. Alle organen in je lichaam krijgen de nodige aandacht .Je leert in je gezicht en lichaam de reflex zones zien en ook bepalen en wat die betekenen. Deze technieken zijn deel van preventieve geneeskunst en kunnen je helpen voorkomen ziek te worden. Maar er is meer: het praktiseren van ‘ Destiny diagnose’ leest op je lichaam je karmische bestemming in dit leven, je zielepad in je leven. Wat is dat voor jou? Wat is je bestemming en waar ben je nu op dat pad of ben je er vanaf geweken? En waarom? Hoe vind je de weg terug?

Zo zullen we ook leren intunen op anderen hun zielepad en oefeningen doen met elkaar om al deze technieken onder de knie te krijgen. Oliver zal ook nog even ingaan op negen sterren ki, de oosterse astrologie, en hoe die mee jouw pad in je leven bepaalt.

Kortom een uiterst boeiende week met 2 topleraren, die je niet mag missen.

 

 

Marijke en Oliver zullen elke voormiddag presentaties verzorgen, afgewisseld met praktische workshops, oefeningen, meditaties. Marijke en Oliver zullen beiden beschikbaar zijn voor consultaties en voedingsadvies gedurende deze week. Oliver zal ook shiatsu behandelingen geven en bij Marijke kan je ook terecht voor sessies emotionele heling. Het Engels is Oliver's moedertaal én de taal waarin hij les en consultaties geeft. Indien je vertaling nodig hebt, gelieve dit te laten weten. Marijke haar lessen en consultaties zijn in het Nederlands.

Meer over Marijke kan je lezen op haar website www.deavalonhoeve.be Meer over Oliver kan je lezen op www.macroschool.co.uk

 

Nog op het programma deze week:

 

Elke ochtend *'YIN YOGA met een lichte Yang toets' met Lisbeth Haustraete

Workshops Nia’ of ‘Move to Heal’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisbeth geeft met hart en ziel verschillende bewegingslessen; Yin Yoga, Pilates, Nia ( dans ) en ‘Move to Heal’ worden gegeven vanuit haar ervaring dat lichaamsbeweging een krachtige ondersteuning is om een gezond, fit en energiek lichaam en een gezonde, creatieve en sterke geest te ontwikkelen en te behouden.

 

Lisbeth volgt voor deze bewegingsvormen geregeld vervolgopleidingen.

 

Yin yoga werkt op ´yin´ weefsels in ons lichaam, zoals fascia, bindweefsel, ligamenten, botten. Yin yoga is traag en statisch, een houding wordt lang aangehouden ( 3 - 5 min )

 

De focus ligt op het ´stressen´ van een bepaald gebied in het lichaam. Deze ´stress´ creëren we door het stretchen, contracteren of samendrukken van ´weefsels´, waardoor we een verandering creëren in de ´gel-sol´ balans van de waterkanaaltjes in het fascia weefsel, zijnde de meridianen/energiebanen in de acupunctuur.

 

De energie die door de meridianen loopt is onze ´chi´; deze chi is voortdurend in beweging in ons lichaam maar is best te voelen tijdens de ‘rebound’ na een yin yoga houding; tijdens de rebound restabiliseert de gel-sol balans in de fascia zichzelf en dit kunnen we ervaren als een aangenaam ´tintelen´, warmteverspreiding, en vooral het ervaren van een diepe fysieke en mentale kalmte en ontspanning.

 

 

NIA bestaat uit een mix van danskunsten (Jazz dance, Moderne dans, Duncan Dance), krijgskunsten (Tai Chi, Tae Kwon Do, Aikido) en helende kunsten (Yoga, Feldenkrais, Alexandertechniek). Dit breed spectrum aan blootvoetse bewegingen - gecombineerd met verschillende ritmische muziekstijlen - zorgt voor een organische en expressieve work-out voor jouw lichaam én jouw persoon.

 

NIA-bewegingen nemen de bouw en de functie van het lichaam als basis. De 52 basisbewegingen zijn multidynamisch en -dimensioneel.

 

Door een mengeling van vaste combinaties en freestyle-bewegingen vormt NIA een veilige training voor lichaam, emoties en geest waarbij creativiteit gestimuleerd wordt en bewegingsgewoontes worden doorbroken. Vreugde, het plezier van het bewegen staat centraal.

 

‘Move to Heal’ is het zachtere zusje van Nia; focus ligt hier op zachte, vloeiende en helende bewegingen met als basis de ‘52moves’ uit de Nia.

 

De laatste jaren verdiepte Lisbeth zich voor haar praktijk als psychologe in het herprogrammeren van onbewuste patronen en overtuigingen en het transformeren van stress; eerst met de PSYCH-K methode en sinds 2018 met de methode ‘Live the Connection’.

 

Tijdens deze week kan je bij Lisbeth ook terecht voor een diepte- en/of relaxatiemassage. Lisbeth werkt met de natuurlijke massage-oliën van het Spaanse merk ‘Alqvimia'.

 

Meer info over Lisbeth vind je op www.studiococoon.be

 

 

 

 

 

 

* Initiatieles TAI CHI met Herman en Nadia

Tai Chi is een eeuwenoude Chinese beweegkunst, beschouwd als hét geheim voor het bewaren van jeugdigheid, gezondheid en innerlijke vrede. Tai chi bestaat uit een reeks rechtopstaande houdingen, aan elkaar geregen in vloeiende, langzame bewegingen. Dit bevordert het evenwicht, de spiersterkte en de uithouding. Dit heeft ook een gunstige invloed op het geheugen, de concentratie en de geestestoestand in het algemeen.

 

Herman en Nadia hebben reeds jarenlang hun Tai Chi school 'De Essentie' en zijn tevens de initiatiefnemers van 'De Kunst van het Leven'.

Zij staan in voor de organisatie, de inschrijvingen en het goede verloop van deze week.

 

*Verder: tijd en ruimte om de info uit de workshops rustig te verwerken, om te zonnen, te zwemmen, te genieten van de mooie omgeving .

We organiseren ook een kampvuur/zangavond, een sauna-avond, een wandeling naar de abdij van Chevetogne, ... en elke avond is er de mogelijkheid na te praten in de bar

 

 

DE MAALTIJDEN

We worden 3 keer per dag verwend met de heerlijke keuken van Karin en Rob Baank.

Karin is meer dan 30 jaar geinspireerd door de macrobiotiek en heeft koken tot haar beroep gemaakt.

 

Haar basiskennis komt van het Kushi Instituut in Amsterdam. Daar heeft ze de diverse levels doorlopen, heeft ze jaren met veel plezier als lesgeefster gewerkt en ook 2 jaar als Chef Kok in restaurant Deshima gewerkt.

 

Bij het Oost West Centrum in Rotterdam heeft ze de natuurvoedingstherapeuten opleiding gevolgd en diverse modules bij het Oost West Centrum in Antwerpen en Orval gevolgd en gegeven.

Daarnaast gaf ze ook jarenlang les aan de jaaropleiding Voeding en Vitaliteit.

 

Sinds 2013 geeft Karin ook les aan de Internationale Macrobiotische School in Devon.

 

Ondertussen heeft ze haar eigen Kookstudio - Puur koken met passie - in Almere, om zo ook de mensen in haar directe omgeving de mogelijkheid te bieden van dit alles te kunnen genieten.

 

Wat haar vooral aanspreekt, is om met een geringe hoeveelheid aan ingrediënten een zo gevarieerd mogelijke smakelijke,evenwichtige en voedzame maaltijd neer te zetten. Die je helder van geest, flexibel en je op een natuurlijke manier slank houdt.

Zie ook op www.puurkokenmetpassie.nl

 

 

HET VERBLIJF

 

Het domein van Château Frandeux is gelegen in een verstild natuurgebied, aan de rand van de Belgische Ardennen.

Op het domein zijn twee meren aanwezig, een klein gelegen in het bos en door middel van een kleine waterval verbonden met het grote meer waar het kasteel aan gelegen is. In het meer kan uistekend gezwommen worden. Grenzend aan het meer bevindt zich 25 hectare eigen bos met een mooi beekdal waarin je ongestoord kan wandelen. In het gebied leeft veel wild, waaronder everzwijnen, herten, marters en hermelijnen. Er staan prachtige oude beuken- en eikenbomen en er zijn twee grote weilanden in het bos.

 

De kamers in het kasteel en de aangrenzende gebouwen zijn mooi en verzorgd.

Er is een indrukwekkende eetzaal en een salon met piano. Ter onstpanning is er ook een ruime sauna die uitgeeft op de vijver. De activiteiten gaan door in mooie, harmonieuze zalen.

 

Voorbeeld dagverloop:

7u45 - 8u45

Yoga met Lisbeth

9u00 - 10u00

Ontbijtbuffet

10u00 - 13u00

Lezingen en workshops met Marijke en Oliver

13u00 - 14u00

Middagmaal

14u00 - 17u00

Vrije namiddag om te rusten, lezen, wandelen, zwemmen, massages, behandelingen én dessert

17u30 - 18u30

Workshop door Lisbeth of tai chi

18u45

Avondmaal

20u30

Avondprogramma: lezingen, sauna, muziek, kampvuur, bar, ...

Prijzen:

 

De prijzen gaan van €820 tot €1150 per persoon voor de hele week, alles inbegrepen op basis van één of tweepersoonskamers.

Van éénvoudige tot luxe-kamers, vandaar het prijsverschil.

 

Tijdens deze week kan je ook behandelingen en consultaties boeken bij Marijke, Oliver en Lisbeth, maar deze zijn niet in de prijs inbegrepen.

 

Ook voorzien we 's avonds ontmoeting in de bar , waar je een drankje of versnapering kan kopen.

 

ADRES:

Rue des Pélerins 4, 5580 Frandeux (nabij Rochefort)

Zie ook: www.chateaufrandeux.be

 

De week start op vrijdag 23 augustus vanaf 17u en eindigt op vrijdag 30 augustus om 10u

 

INSCHRIJVINGEN

 

gsm: 0495/52 60 42

De Essentie vzw

mail: deessentie@hotmail.com

 

BE 37 9792 2460 5828

 

www.dekunstvanhetleven.net

 

Start inschrijvingen vanaf 25 november 2018. Hoe vroeger je inschrijft, hoe meer kamer keuze je hebt.

Minimumleeftijd voor deelname is 15 jaar.