Frandeux met Marijke en Oliver

De Kunst van het Leven

De Essentie vzw

 

Zomerprogramma met Marijke De Coninck en Oliver Cowmeadow

van 24 tot 31 augustus 2018 in Château Frandeux

Marijke en Oliver zijn 40 jaar bezig met oosterse geneeskunde. Ze praktiseerden al die tijd deze manier van leven en eten.

Oliver stichtte in 2003 de Internationale Macrobiostische School IMS samen met zijn partner Marijke. Deze school staat voornamelijk bekend voor haar diepgaande en professionele training in macrobiotisch koken en life-voedingscounseling. Oliver is ook shiatsu therapeut en zowel Marijke als Oliver werken in hun consultaties ook met emotionele helingstechnieken.

 

 

Het thema van deze week is' BALANCE: KEY TO HEALTH and HAPPINESS'

 

 

We leven in zeer boeiende tijden maar ook in tijden van verandering. Heel veel mensen willen zichzelf beter leren kennen en de echte zin van het leven leren ontdekken. Ze willen bewuster gaan leven, meer diepgang geven aan hun leven, een betere gezondheid ervaren en meer zorg dragen voor anderen en de planeet. Marijke en Oliver zullen jullie gedurende deze week mee op weg nemen hoe men in het oosten kijkt naar het leven, hoe men door zichzelf beter te leren kennen een manier kan vinden om innerlijke vrede en evenwicht te ontdekken.Maar ook hoe je het evenwicht leert behouden in je leven met alles wat je aangeboden wordt door het leven zelf. Evenwicht tussen het luisteren naar ons lichaam en het uitdrukken van onszelf, onze expressie en wat we neer zetten in de wereld. Hoe behouden we datzelfde evenwicht emotioneel, in ons hart, in onze ziel en onze spirit en hoe vinden we ons zielepad terug? Wat leidt ons af om het leven te leiden dat we echt willen, zodat we rust en vrede vinden diep van binnen.

 

Elk onderdeel van onszelf en ons leven heeft aandacht en voeding nodig en heeft een nood om zich uit te drukken willen we ons vervuld en ‘ heel ‘ voelen. We leren in deze week gaandeweg, hoe we dat kunnen doen, hoe we ieder deel van onszelf kunnen vervullen en tegelijkertijd hoe we ieder deel kunnen laten groeien. We kijken ook naar hoe we onze tijd kunnen verdelen met wat echt belangrijk is. Wat met relaties, vrienden, kinderen, ouders, ons werk, vrije tijd, hobby’s , feesten…..

 

We zullen onder meer volgende zaken belichten:

 

*Hoe we kunnen evenwicht bereiken in ons fysieke lichaam met behulp van voor ons passend voedsel en hoe we bepaalde ziektebeelden kunnen aanpakken om ons lichaam terug in evenwicht te krijgen. Marijke en Oliver zullen hier werken met wat er leeft in de groep.

 

*Hoe we kunnen emotionele gezondheid ontwikkelen. We kijken waar onze emotionele blokkades zitten die ons weerhouden om vreugde en liefde in ons leven te ervaren en volledig te kunnen bloeien

 

*Hoe we ons zielepad kunnen vinden en ons leven leven volgens onze zielsbestemming. Hoe we onze ziel de nodige voeding kunnen geven om dit leven te kunnen ontwikkelen.

 

*Hoe we een sterke band krijgen met onze spirit zodat we op dit niveau ook gevoed kunnen worden. Een spiritueel leven leiden geeft ons vreugde en licht in ons zijn en leven.

 

Marijke en Oliver zullen hun kennis en wijsheid en ervaring met jullie delen gedurende deze week. Ze zullen elke voormiddag presentaties verzorgen, afgewisseld met praktische workshops, oefeningen, meditaties. Marijke en Oliver zullen beiden beschikbaar zijn voor consultaties en voedingsadvies gedurende deze week. Oliver zal ook shiatsu behandelingen geven en bij Marijke kan je ook terecht voor sessies emotionele heling. Het Engels is Oliver's moedertaal én de taal waarin hij les en consultaties geeft. Indien je vertaling nodig hebt, gelieve dit te laten weten. Marijke haar lessen en consultaties zijn in het Nederlands.

Meer over Marijke kan je lezen op haar website www.deavalonhoeve.be Meer over Oliver kan je lezen op www.macroschool.co.uk

 

Wat kan je verder nog verwachten deze week?

 

Elke ochtend voor het ontbijt YOGA met Elsje Verfaillie.

Elsje studeerde meer dan 15 jaar verschillende yogavormen (Prana flow, pranayama, hatha yoga, Sivanda yoga, ashtanga yoga, ...) en helende methodes voor lichaam en geest in combinatie met een macrobiotische en ayurvedische leefwijze.

Tijdens deze week ervaar je diverse vormen van yoga. Op weg naar huis zal je je energieker voelen, lichter, ontspannen en gecentreerd. Je hoeft niet op en top fit te zijn om met yoga bezig te zijn, integendeel! Elsje zal je begeleiden op eeen manier die precies aansluit bij jouw huidge gezondheid, conditie en bewegingsmogelijkheden, waarbij het echt leren luisteren naar jouw lichaam centraal staat.

Elsje is tevens een jarenlange ervaren traditionele ayurvedische therapeute en haar ervaring en enorme kennis breidt ze nog steeds uit tijdens haar talloze reizen naar India, het thuisland van haar man Shiva, eveneens ayurvedisch therapeut en pujarist. Ze heeft zich verdiept in alle mogelijke aspecten van de ayurveda en heeft hierdoor een grondig inzicht om mensen aangepaste ayurvedische behandelingen te geven om hun levenskwaliteit te verbeteren en o.a. meer mentale rust te bekomen. Ayurvedische massagetherapie heft blokkades op en voert afvalstoffen af en heeft als doel je lichaam en geest terug in balans te brengen. Je kan deze week ook bij haar terecht voor een ayurvedische behandeling of een Dr. Hauschka behandeling.

 

 

 

 

Elke dag TAI CHI met Herman Verrijcken en Nadia Meziane

Tai Chi is een eeuwenoude Chinese beweegkunst, beschouwd als hét geheim voor het bewaren van jeugdigheid, gezondheid en innerlijke vrede. Tai chi bestaat uit een reeks rechtopstaande houdingen, aan elkaar geregen in vloeiende, langzame bewegingen. Dit bevordert het evenwicht, de spiersterkte en de uithouding. Dit heeft ook een gunstige invloed op het geheugen, de concentratie en de geestestoestand in het algemeen.

Deze lessen worden ook aangevuld met stretch- en relaxatieoefeningen.

Herman en Nadia hebben reeds jarenlang hun Tai Chi school 'De Essentie' en zijn tevens de initiatiefnemers van 'De Kunst van het Leven'. Zij staan in voor de organisatie, de inschrijvingen en het goede verloop van deze week.

DE KEUKEN

We worden 3 keer per dag verwend met de heerlijke maaltijden van Karin en Rob Baank.

Karin is meer dan 30 jaar geinspireerd door de macrobiotiek en heeft koken tot haar beroep gemaakt.

 

Haar basiskennis komt van het Kushi Instituut in Amsterdam. Daar heeft ze de diverse levels doorlopen, heeft ze jaren met veel plezier als lesgeefster gewerkt en ook 2 jaar als Chef Kok in restaurant Deshima gewerkt.

 

Bij het Oost West Centrum in Rotterdam heeft ze de natuurvoedingstherapeuten opleiding gevolgd en diverse modules bij het Oost West Centrum in Antwerpen en Orval gevolgd en gegeven.

Daarnaast gaf ze ook jarenlang les aan de jaaropleiding Voeding en Vitaliteit.

 

Sinds 2013 geeft Karin ook les aan de Internationale Macrobiotische School in Devon.

 

Ondertussen heeft ze haar eigen Kookstudio - Puur koken met passie - in Almere, om zo ook de mensen in haar directe omgeving de mogelijkheid te bieden van dit alles te kunnen genieten.

 

Wat haar vooral aanspreekt, is om met een geringe hoeveelheid aan ingrediënten een zo gevarieerd mogelijke smakelijke,evenwichtige en voedzame maaltijd neer te zetten. Die je helder van geest, flexibel en je op een natuurlijke manier slank houdt.

Zie ook op www.puurkokenmetpassie.nl

 

 

HET VERBLIJF

 

Het domein van Château Frandeux is gelegen in een verstild natuurgebied, aan de rand van de Belgische Ardennen.

Op het domein zijn twee meren aanwezig, een klein gelegen in het bos en door middel van een kleine waterval verbonden met het grote meer waar het kasteel aan gelegen is. In het meer kan uistekend gezwommen worden. Grenzend aan het meer bevindt zich 25 hectare eigen bos met een mooi beekdal waarin je ongestoord kan wandelen. In het gebied leeft veel wild, waaronder everzwijnen, herten, marters en hermelijnen. Er staan prachtige oude beuken- en eikenbomen en er zijn twee grote weilanden in het bos.

 

De kamers in het kasteel en de aangrenzende gebouwen zijn mooi en verzorgd.

Er is een indrukwekkende eetzaal en een salon met piano. Ter onstpanning is er ook een ruime sauna die uitgeeft op de vijver. De activiteiten gaan door in mooie, harmonieuze zalen.

 

Voorbeeld dagverloop:

7u45 - 8u45

Yoga met Elsje

9u00 - 10u00

Ontbijtbuffet

10u00 - 13u00

Lezingen en workshops met Marijke en Oliver

13u00 - 14u00

Middagmaal

14u00 - 17u00

Vrije namiddag om te rusten, lezen, wandelen, zwemmen, massages, behandelingen én dessert

17u30 - 18u30

Tai Chi met Herman en Nadia

18u45

Avondmaal

20u30

Avondprogramma: lezingen, sauna, muziek, kampvuur, bar, ...

Prijzen:

 

De prijzen gaan van €790 tot €1130 per persoon voor de hele week, alles inbegrepen op basis van één of tweepersoonskamers.

Van éénvoudige tot luxe-kamers, vandaar het prijsverschil.

 

Tijdens deze week kan je ook behandelingen en consultaties boeken bij Marijke, Oliver en Elsje, maar deze zijn niet in de prijs inbegrepen.

 

Ook voorzien we 's avonds ontmoeting in de bar , waar je een drankje of versnapering kan kopen.

 

ADRES:

Rue des Pélerins 4, 5580 Frandeux (nabij Rochefort)

Zie ook: www.chateaufrandeux.be

 

De week start op vrijdag 24 augustus vanaf 17u en eindigt op vrijdag 31 augustus om 10u

 

INSCHRIJVINGEN

 

gsm: 0495/52 60 42

De Essentie vzw

mail: deessentie@hotmail.com

 

BE 37 9792 2460 5828

 

www.dekunstvanhetleven.net