26 juli tot 2 aug

"SCHRIJVEN NAAR BEWUSTZIJN"

26 juli tot 2 augustus 2019

 

Leef je ware verhaal

Kies voluit voor jezelf en

kom eindelijk thuis.

Dagindeling

8u00 - 8u45

Zacht bewegen en stille meditatie met Herman & Nadia

9u00 - 10u00

Ontbijtbuffet

10u00 - 13u00

Schrijfmeditatie - sessie met Joey

13u00 - 14u00

Lunch

14u00 - 17u00

Vrij om te lezen, wandelen, rusten, zwemmen...

16u00

Dessert

16u30 - 18u00

Schrijfmeditatie - sessie met Joey

18u00 - 19u00

Tai Chi - relaxatie met Herman & Nadia

19u00 - 20u00

Avondmaal

20u30 - 21u30

Avondprogramma

De retraite in 3 bewegingen

Individuele coaching

De (schrijf)meditaties en sessies met Joey geven je inzicht in het creatieproces dat jouw leven is. Je leert hoe jij je leven in beweging kan zetten en vorm kan geven op een manier die stroomt met wie je écht bent. De ‘reis’ verloopt in drie bewegingen:

 

1ste beweging

De reis naar binnen: stilvallen en stilstaan, zakken in je lijf, zakken in je voelen

 

De eerste drie dagen staan volledig in het teken van stilte. We nodigen je uit om stil te vallen. Praten gebeurt enkel tijdens de sessies met Joey. De namiddag en de avond verlopen in stilte. Wij – het team – ondersteunen die kom van stilte met stiltemeditatie, schrijfmeditatie, zachte beweging, relaxatie, massage enz.

Je maakt kennis met leegte en met ruimte, met het ‘niets’ waar we allemaal zo bang voor zijn. Door stil te staan bij het verhaal dat je leven nu is, ontdek je de ware functie van al je gedachtepatronen, gewoontes, kleine en grote verslavingen. Je legt laagjes af, waarbij elk afgelegd laagje een kijkgaatje wordt naar je essentie, je ware kern. In die essentie, ligt jouw missie en boodschap verborgen. Het klinkt tegenstrijdig maar het is echt zo: je stapt in je stilte, om zo opnieuw in de stroom van je leven te stappen. Als je de uiterlijke hectiek en beweging tot stilstand brengt, kan er diep in jezelf iets nieuws in beweging komen. In de stilte laat jouw ware stem zich horen.

 

2de beweging

Het contact met je hogere zelf

 

Wat is dat, een hoger doel? Wat is dat, een levensmissie en hoe kan ik dat vertalen naar mijn dagelijks leven? Wat is bezield leven? Hoe kan ik vervulling ervaren in alles wat ik doe? En hoe kan ik me leren afstemmen op het universum, leren VERTROUWEN?

De vierde dag heffen we de stilte op en gaan we dieper in op dat ‘meer’ dat je bent. Want jij bent veel meer dan de optelsom van je fysieke lichaam, je gedachten en je emoties.

 

3de beweging

Van binnen naar buiten

 

De vijfde en de zesde dag staan helemaal in het teken van zichtbaarheid, meesterschap, gezonde rebellie, actie, durf en vormgeven. Wat is het dat uit jou wil stromen? En hoe geef je daar vorm aan? Je komt in contact met je manifestatiekracht. Jouw ware zelf wil in beweging komen, en gezien worden!

Tijdens de vrije uren voorziet Joey ruimte voor individuele sessies. Deze kunnen echter enkel ter plaatse aangevraagd worden en zijn niet in de totaalprijs inbegrepen. Joey beslist bij elke aanvraag in het moment zelf of een individuele sessie voor jou aangewezen is.

Meditatie - Tai Chi - Relaxatie

We starten de dag met zachte beweging en stille meditatie.

Elke namiddag is er de mogelijkheid om nog dieper in je lichaam te zakken door middel van Tai Chi en relaxatieoefeningen.

 

Tai Chi is een eeuwenoude Chinese beweegkunst en wordt beschouwd als hét geheim voor het bewaren van jeugdigheid, gezondheid en innerlijke vrede. Tai chi bestaat uit een reeks rechtopstaande houdingen, aan elkaar geregen in vloeiende, langzame bewegingen. Dit bevordert het evenwicht, de spiersterkte en de uithouding. Dit heeft ook een gunstige invloed op het geheugen, de concentratie en de geestestoestand in het algemeen.

 

Herman en Nadia hebben reeds jarenlang hun Tai Chi school 'De Essentie' en zijn tevens de initiatiefnemers van 'De Kunst van het Leven'. Zij staan in voor de organisatie, de inschrijvingen en het goede verloop van deze week

Massage met Elsje

Tijdens deze week kan je ook een ayurvedische massage of een Dr. Hauschka-gelaatsverzorging boeken bij Elsje Verfaillie. Elsje is een erkende Dr. Hauschka-therapeute. De natuurlijke Dr. Hauschka-producten hebben als kerngedachte dat de huid eigen krachten bezit om zichzelf te verzorgen en te herstellen.

Info en prijzen

Je bent welkom:

Chateau Frandeux

Rue des Pélerins 4

5580 Frandeux

www.chateaufrandeux.be

 

We starten op vrijdag 26 juli vanaf 17u.

We eindigen op vrijdag 2 augustus om 10u.

 

De prijzen voor deze week variëren van 1090 euro tot 1590 euro per persoon.

Er is keuze uit luxe één- of tweepersoonskamers met badkamer of standaardkamers met gemeenschappelijke badkamer op de gang.

Persoonlijke behandelingen of consults zijn niet inbegrepen in deze prijzen.

Inschrijven

GSM: 0495 52 60 42

mail: deessentie@hotmail.com

 

BE37 9792 2460 5828

 

Minimumleeftijd: 18 jaar

Hoe vroeger je inschrijft, hoe meer kamerkeuze je hebt.

 

VZW De Essentie - Irislaan 3 - 8470 Gistel - 0495 52 60 42