19 tot 23 juli

SPIRITUELE GROEI "Dagen vol bekrachtiging "

Dagindeling

8:00 - 8:45

Dru Yoga met Ingeborg

9:00 - 10:00

Ontbijtbuffet

10:00 - 13:00

Workshop met Ingeborg

13:00 - 14:00

Lunch

14:00 - 17:00

Vrij om te lezen, wandelen, rusten, zwemmen...

16:00 

Dessert

17:30 - 18:30

Tai Chi

18:45 - 20:00

Avondmaal

20:30 - ...

Avondprogramma: kampvuur, meditatie, concert, bar, ...

Tai Chi en relaxatie oefeningen met Herman en Nadia

 

Tai Chi is een eeuwenoude Chinese beweegkunst en wordt beschouwd als hét geheim voor het bewaren van jeugdigheid, gezondheid en innerlijke vrede. Tai chi bestaat uit een reeks rechtopstaande houdingen, aan elkaar geregen in vloeiende, langzame bewegingen. Dit bevordert het evenwicht, de spiersterkte en de uithouding. Dit heeft ook een gunstige invloed op het geheugen, de concentratie en de geestestoestand in het algemeen.

Herman en Nadia hebben reeds jarenlang hun Tai Chi school 'De Essentie' en zijn tevens de initiatiefnemers van 'De Kunst van het Leven'. Zij staan in voor de organisatie, de inschrijvingen en het goede verloop van deze week.

Tijdens deze week kan je ook een ayurvedische massage of Dr. Hauschka behandelingen boeken bij Elsje Verfaillie. Elsje is een erkend Dr. Hauschka therapeute. De gelaatsverzorgingen gebeuren met de natuurlijke Dr. Hauschka producten met als basis de kerngedachte: "De huid bezit eigen krachten om zichzelf te verzorgen en te herstellen. Cosmetica dient deze krachten te ondersteunen."

Zomer 2020

van 19 tot 23 juli

Heerlijcke keuken
De huiskoks van de Heerlijckyt bereiden gezonde veggie-lunches, zelfgebakken vieruurtjes en creatieve diners. Voor elke maaltijd gaan ze op zoek naar verrassende combinaties, boeiende texturen en authentieke smaken. 
Overdag (tot 18 u.) is er doorlopend een thee- en koffiebuffet en staan het water, de frisdranken en het vers fruit altijd klaar. Vragen of wensen? Loop gerust de keuken even binnen!
's Avonds kan je elkaar ontmoeten in de bar, waar je een drankje of versnapering kan kopen.

Locatie : De Heerlijckyt van Elsmeren


Plek van ont-moeting
De Heerlijckyt is meer dan het eeuwenoude kasteel. Het 23 ha grote park draagt evenveel bij aan de kracht van de Heerlijckyt. Net hier kunnen mensen tot rust komen, het grotere geheel voelen, tot zichzelf en elkaar komen, en ont-moeten.
Zodra je de oprijlaan tussen de bomen opwandelt, verstilt de tijd en valt de drukte weg. Op tal van plekken in het park is het zalig vertoeven.


Het park is in zijn geheel beschermd als landschapsmonument. De vijvers, weilanden, eeuwenoude bomen, zeldzame bloemen en beschermde dieren krijgen de nodige zorg en aandacht. Zo ontstaat er opnieuw een rijke habitat waar planten en dieren een vruchtbare voedingsbodem vinden. 


In 2016 werd de historische moestuin heraangelegd: 9 historische bedden met groenten, kruiden, snijbloemen en kleinfruit. Een deel ervan gaat naar de Heerlijcke keuken, het andere naar zelfplukkers.


De kamers zijn tijdloos en met veel smaak ingericht. Je vindt er zowel de oude ziel van het kasteel als de frisse wind van vernieuwing in terug.  
Elke kamer heeft kwaliteitsvolle bedden, goede kussens en donsdekbedden, eigen sanitair en telkens een heel eigen gevoel. 


Adres
Heerlijckyt van Elsmeren
Weg op Halen 2B
3450 Geetbets

Info

We starten op zondag 19 juli vanaf 16u30

We eindigen op donderdag 23 juli om 16u30.


Prijzen
Gedeelde tweepersoonskamer met badkamer: 870 € per persoon.
Eénpersoonskamer met badkamer: 1190 €.
In de prijs is begrepen:
- verblijf op basis van volpension
- overdag, doorlopend buffet met koffie, thee, water, frisdrank en vers fruit (tot 18 uur).
- elke dag Dru yoga en workshops met Ingeborg
- elke dag Tai Chi met Herman en Nadia
- concert IngeborgPersoonlijke behandelingen of consults zijn niet inbegrepen in deze prijzen.


Organisatie
De Essentie vzw in samenwerking met De evolutie.
"De Kunst van het leven" - zomerprogramma 2020.


Inschrijven
Uitsluitend via De Essentie vzw: deessentie@hotmail.com of 0495/52.60.42


De minimumleeftijd voor deelname is 15 jaar.

 

VZW De Essentie - Irislaan 3 - 8470 Gistel - 0495 52 60 42