15 tot 20 augustus

"SCHRIJVEN NAAR BEWUSTZIJN"


 

DEEP REST WRITING RETREAT

SCHRIJF JE LIJF,
SCHRIJF JE ESSENTIE


Zomer 2022

15 - 20 augustus (5-daagse)

HET RETRAITEPROGRAMMA


Het programma bevat naast de dagelijkse stiltemeditaties, schrijfmeditaties en groepsopstellingen die grotendeels in stilte verlopen ook tai chi, een verhaalavond, kampvuur en een relaxatieavond met klanken.

Pure verwennerij voor lichaam en geest!

Een voorlopige versie van het programma vind je hieronder. Het dagschema en -ritme is traag, vloeibaar en flexibel. Mogelijk wordt er hier en daar nog wat aangepast.

Programma maandag 15 augustus

17.30      Aankomst en welkom 

19.00      Avondmaal 

20.00     Introductie 

 

Programma dinsdag  - zaterdag

08.00     Stiltemeditatie

09.00     Ontbijtbuffet 

10.00     Ochtendsessie schrijfmeditatie en opstellingen (met korte pauze om 11.15)

13.00      Middagmaal en siësta, schrijftijd, slaaptijd, wandeltijd, . . . 

15.15       SOS- vragenuurtje / vanaf dag 3 staat Joey klaar om je meest acute vragen op te vangen

16.00      Dessert, koffie en thee

17.00      Tai Chi

18.30      Avondmaal

20.00     Avondsessie (tot 21.30) – afwisselend programma

 De retraite eindigt op zaterdag 20 augustus tussen 16.00 en 17.00

Stilte
Tijdens de retraite hebben we aandacht voor stilte.

Regelmatig zullen we dan ook stiltemomenten inlassen.
Bedoeling is niet om een dwingende stilte te scheppen, maar een zachte, aandachtige en veilige ruimte om met onszelf in gesprek te gaan.

 

Schrijfmeditatie / Wakker in jezelf

Al schrijvend staan we stil bij het verhaal dat je leven NU is. Je legt laagjes af, waarbij elk afgelegd laagje een kijkgaatje wordt naar je essentie, je ware kern.

De retraite verloopt in 3 bewegingen: we maken een reis naar binnen, naar boven en naar buiten. Vergelijk het met een helder en fris wakker worden in jezelf. Aan het eind voel je je diep geworteld in jezelf.

Nadruk van deze retraite ligt op de verbinding met je diepste essentie, of zoals we dat ook wel eens noemen, je “Hogere Zelf”. We werken onder meer met de puntlijn-meditatie en met lichttaal, de twee basisschrijfmeditaties, zoals beschreven in Joey’s boek, Schrijven naar Bewustzijn, Ontdek je ware verhaal.

 Meditatie - Tai Chi - Relaxatie


We starten de dag  met een stiltemeditatie. De vroege ochtend is een mooi moment om stil te staan bij de keuze die je gemaakt hebt om hier voor jezelf te zijn.Elke namiddag is er de mogelijkheid om nog dieper in je lichaam te zakken door middel van Tai Chi en relaxatieoefeningen.

 

Tai Chi is een eeuwenoude Chinese beweegkunst en wordt beschouwd als hét geheim voor het bewaren van jeugdigheid, gezondheid en innerlijke vrede. Tai chi bestaat uit een reeks rechtopstaande houdingen, aan elkaar geregen in vloeiende, langzame bewegingen. Dit bevordert het evenwicht, de spiersterkte en de uithouding. Dit heeft ook een gunstige invloed op het geheugen, de concentratie en de geestestoestand in het algemeen.

 
Herman en Nadia hebben reeds jarenlang hun Tai Chi school 'De Essentie' en zijn tevens de initiatiefnemers van de zomerweken van de 'De Kunst van het Leven'.

Zij staan in voor de organisatie, de inschrijvingen en het goede verloop van deze week.

Locatie : De Kluizerij in Affligem

De Kluizerij is een voormalig Benedictinessenklooster maar is vandaag veel meer 

dan een voormalig klooster. De tuin, de wijngaard en het bos dragen evenveel bij aan de kracht van De Kluizerij. Hier komen mensen tot rust en inspiratie.

Zodra je de parking oprijdt, verstilt de tijd en valt de drukte weg. Op tal van plekken buiten is het zalig vertoeven. De ruimere omgeving is ideaal voor wandelingen of fietstochten langs de knooppunten route.

De Kluizerij investeert in het natuurlijk ecosysteem en voert een duurzaam beleid met respect voor het verleden én gericht op de toekomst. Zo werd er in 2016 een hoogstammige fruitboomgaard aangeplant. In 2021 werd ook de bijenteelt van het klooster herstelt door bijenvolken te herintegreren die onze boomgaard en flora bestuiven. Het grootste deel van het fruit van de boomgaard gaat naar de keuken van De Kluizerij of wordt geperst tot appelsap.


Adres

Aalstersedreef 1
1790 AffligemDe Maaltijden

worden verzorgd door Seasons Change, het cateringbedrijf gerund door chef-kok Alexandre Van Huele

Seasons Change combineert een passie voor lekker en innovatief eten met een stijlvol en verleidelijke design van de reizende keuken. Daarnaast vertrekt de chef vanuit de 4 seizoenen. Door kenmerkende ingrediënten te gebruiken wil hij altijd seizoensgebonden gerechten klaarmaken.
Door de handen vuil te maken in de kruiden- en bloementuin van De Kluizerij, blijft hij geïnspireerd om de gerechtjes op een unieke manier tot leven te wekken.Info en prijzen

We starten op maandag 15 augustus

We eindigen op zaterdag 20 augusus tussen 16u en 17u

 

Er is keuze uit: 

Tweepersoonskamer (voor koppels) aan 1350€ pp

Eénpersoonskamer aan 1550€ pp 

Elke kamer heeft een eigen badkamer.

In de prijs is begrepen:
- verblijf op basis van volpension.
- elke dag workshops met Joey

- elke dag Tai Chi met Herman en Nadia


Persoonlijke consults zijn niet inbegrepen in de prijzen.


Inschrijven
Uitsluitend via De Essentie vzw: deessentie@hotmail.com of 0495/52.60.42


De minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar.

 

VZW De Essentie - Irislaan 3 - 8470 Gistel - 0495 52 60 42