05 tot 09 augustus

"SCHRIJVEN NAAR BEWUSTZIJN"


 

DEEP REST RETREAT

SCHRIJF JE LIJF, SCHRIJF JE ESSENTIE

Zomer 2020


Nederland: van 05/08 tot 09/08

Programma Centrum Samaya


Het programma bevat naast de dagelijkse stiltemeditaties, schrijfmeditaties en groepsopstellingen die grotendeels in stilte verlopen ook yoga, tai chi, een verhaalavond, kampvuur en een ligconcert. Pure verwennerij voor lichaam en geest!

Een voorlopige versie van het programma vind je hieronder. Het dagschema en -ritme is traag, vloeibaar en flexibel. Mogelijk wordt er hier en daar nog wat aangepast.

Programma woensdag 5 augustus / aankomstdag

17:30

Aankomst

18:15

Welkomstwoord en inluiden stilte

19:00

Avondmaal in stilte

20:00

Introductie tot programma + relaxatie (ligconcert)

Programma donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag

07:45

Yoga, ochtendstretch

08:45

Ontbijtbuffet (tot 09:30)

10:00

Schrijf- en stiltemeditatie (met korte pauze om 11:15)

13:00

Middagmaal en siësta, schrijftijd, slaaptijd, wandeltijd

15:15

Dagelijks SOS-vragenhalfuurtje / elke dag staan er 2 begeleiders klaar om je meest acute vragen op te vangen –  5 à 10 min per persoon*

16:00

Dessert, koffie en thee**

16:30

Tai Chi, met aansluitend een half uurtje schrijfmeditatie (we zetten de beweging verder in het schrijven)

18:30

Avondmaal

21:30

Avondsessie (tot 21.30) – afwisselend programma

* op donderdag en vrijdag is er mogelijkheid om aan te sluiten bij de zenmeditatie in de kapel, tussen 15uen 16u. Dit wordt begeleid door de pastor-zenmeester van Samaya.

** op zaterdag en zondag is er de mogelijkheid om gedurende deze pauze mindful en op fluistertoon met elkaar te spreken, met open en aandachtige aanwezigheid bij jezelf en bij de ander

Stilte


De retraite verloopt - uitgezonderd de deelrondes ’s avonds en groepssessies waar systemisch en energetisch werk wordt ingezet  - in volledige stilte. Zo scheppen we voor elkaar een zachte, aandachtige en veilige ruimte om met onszelf in gesprek te gaan.

De stilte wordt pas opgeheven op de laatste dag van de retraite, vanaf het dessert. Zo kunnen we weer langzaam wennen aan de buitenwereld, aan sociale interactie.

 

Schrijfmeditatie / Wakker in jezelf


Al schrijvend staan we stil bij het verhaal dat je leven NU is. Je legt laagjes af, waarbij elk afgelegd laagje een kijkgaatje wordt naar je essentie, je ware kern.

De retraite verloopt in 3 bewegingen: we maken een reis naar binnen, naar boven en naar buiten. Vergelijk het met een helder en fris wakker worden in jezelf. Aan het eind voel je je diep geworteld in jezelf.

Nadruk van deze retraite ligt op de verbinding met je diepste essentie, of zoals we dat ook wel eens noemen, je “Hogere Zelf”. We werken onder meer met de puntlijn-meditatie en met lichttaal, de twee basisschrijfmeditaties, zoals beschreven in Joey’s boek, Schrijven naar Bewustzijn, Ontdek je ware verhaal.

Individuele coaching

Joey maakt tijd en ruimte voor maximum 4 individuele sessies (1 sessie is 90 min). Bijvoorbeeld als je voelt dat je extra ondersteuning nodig hebt. Meer info krijg je bij inschrijving.

Yoga - Meditatie - Tai Chi - Relaxatie

We starten de dag met een easy Vinyasa Flow en ontspannende yin yoga door Karin.Elke namiddag is er de mogelijkheid om nog dieper in je lichaam te zakken door middel van Tai Chi en relaxatieoefeningen.

 

Tai Chi is een eeuwenoude Chinese beweegkunst en wordt beschouwd als hét geheim voor het bewaren van jeugdigheid, gezondheid en innerlijke vrede. Tai chi bestaat uit een reeks rechtopstaande houdingen, aan elkaar geregen in vloeiende, langzame bewegingen. Dit bevordert het evenwicht, de spiersterkte en de uithouding. Dit heeft ook een gunstige invloed op het geheugen, de concentratie en de geestestoestand in het algemeen.

 

Herman en Nadia hebben reeds jarenlang hun Tai Chi school 'De Essentie' en zijn tevens de initiatiefnemers van 'De Kunst van het Leven'. Zij staan in voor de organisatie, de inschrijvingen en het goede verloop van deze week

Centrum Samaya

 

Conferentiecentrum Samaya is een kleinschalig kloosterhotel gelegen in het hart van Nederland, vlakbij Utrecht, op een groene plek tussen de Betuwe en tegen de Utrechtse Heuvelrug waar het nog echt stil is.

Het is een prachtige en inspirende plek om te verblijven. Er heerst rust en een geweldige energie. 
En natuurlijk kun je ook genieten van de prachtige tuin, die zo’n vier hectare groot is, met achterin een labyrint.
Overnachten doe je in een van de mooie kamers, heerlijk op jezelf. (en samen met een ander kan ook)
Locatie:
Samaya, Hollendewagenweg 20, 3985 SG Werkhoven

De Maaltijden

Worden verzorgd door Karin en Rob Baank van Puur Koken met Passie. 

Karin: "Al meer dan 30 jaar word ik geïnspireerd door de macrobiotiek en heb ik koken tot mijn beroep gemaakt. Mijn basiskennis komt van de natuurvoedingstherapeuten opleiding van het Kushi Instituut in Amsterdam en het Oost West Centrum.  Daar werk ik met veel plezier als docente aan de jaaropleiding Voeding en Vitaliteit, en sinds 2013 geef ik ook les aan de Internationale Macrobiotische School in Devon. Als Chef Kok heb ik in restaurant Deshima gewerkt, en nu verzorg ik zelfstandig catering en workshops vanuit mijn eigen Kookstudio Puur koken met passie in Almere.” 

Vanaf 2014 heb ik mijn eigen Kookstudio –  Puur koken met Passie – in Almere, om zo ook de mensen in mijn directe omgeving de mogelijkheid te bieden van dit alles te kunnen genieten.

Wat mij vooral aanspreekt, is om met een geringe hoeveelheid aan ingrediënten een zo gevarieerd mogelijke smakelijke, evenwichtige en voedzame maaltijd neer te zetten.
Die je helder van geest, flexibel en je op een natuurlijke manier slank houdt."

Kortom: feel-good voedsel, goed voor je lijf, goed voor je geest!

Karin is naast kok ook een ervaren yoga-teacher en zal elke ochtend de yoga lessen geven.

Info en prijzen

"En als laatste wil ik graag Karin en Rob bedanken voor de liefdevolle ENERGIERIJKE voeding élke dag opnieuw! Voedsel met passie bereid en met bezieling geserveerd.

Een verrijking tijdens deze onvergetelijke Schrijf Retraite."

Corina Heijnis

We starten op woensdag 5 augustus  vanaf 17u30

We eindigen op zondag 9 augustus na het avondmaal.


Er is keuze uit: 

Eénpersoonskamer aan 1350€ pp 

Geschakelde éénpersoonskamer aan 1150€ pp

Tweepersoonskamer aan 990€ pp

Elke kamer heeft een eigen badkamer


Persoonlijke consults zijn niet inbegrepen in de prijzen.


Inschrijven
Uitsluitend via De Essentie vzw: deessentie@hotmail.com of 0495/52.60.42

De minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar.

 

VZW De Essentie - Irislaan 3 - 8470 Gistel - 0495 52 60 42