Thema Retraite

"SCHRIJVEN NAAR BEWUSTZIJN"


 

DEEP REST RETREAT

SCHRIJF JE LIJF, SCHRIJF JE ESSENTIE

Zomer 2020


België: van 24/07 tot 30/07

Nederland: van 05/08 tot 09/08

 

CENTRALE ELEMENTEN: STILTE, SCHRIJFMEDITATIE, DEEP REST, OPSTELLINGEN, MYTHISCHE VERHALEN & SPROOKJES / YOGA EN TAI CHI / LIGCONCERTEN / HEERLIJK GEZONDE MAALTIJDEN / VERWEN & RELAX

 

Wie ben jij echt? Waarom ben jij hier? Wat is de stem in jou die gehoord wil worden? Schrijven helpt je een antwoord te vinden. Met deze retraite onderneem je een innerlijke reis, met het schrijven als middel om telkens een volgende stap te zetten. Je rust. Je verstilt. Je mediteert. Je schrijft. In die verstilling ontdek je je ware verhaal.

Omdat we geen enkele reis kunnen aanvatten zonder ons lichaam, maken we in deze retraite extra ruimte vrij om de beweging die we starten met de pen, ook te doorvoelen in ons lijf. In het lichaam gebeurt de integratie, de ware transformatie.

We zetten de uiterlijke beweging stil, zodat je contact kunt maken met je innerlijke beweging. Even helemaal van de wereld af. Onze reis vertrekt met de pen, en gaat zoveel mogelijk doorheen het lichaam. We duiken in onze waarneming: klopt wat we voelen met wat we denken? Welke “verhalen” in ons hoofd, welke overtuigingen hebben we nog die ons de terugkeer naar onze essentie verhinderen?


THEMA van deze retraite: bewustwording van het creatieve proces dat je leven is, zodat je weer voluit kan leven, kan raken en geraakt worden, vanuit dat wat je écht bent, je ware zelf.


Je hoeft nergens ervaring mee te hebben, je neemt deel helemaal zoals je nu bent. 

Het enige wat we van je vragen is bereidheid en nieuwsgierigheid om je over te geven aan de bewegingen van je pen en van je lichaam.

Schrijfmeditatie fungeert als de perfecte spiegel; het toont je op microniveau wat er in alle lagen van je leven eigenlijk aan de hand is en het brengt je tegelijk inzichten en oplossingen

Keuze tussen een volledige retraiteweek in België of een vierdaagse in Nederland. 


  DEZE RETRAITE IS VOOR JOU ALS

  • Je hebt al een bijzonder pad afgelegd naar bewustzijn en toch voel je je nog te vaak uit verbinding met jezelf, gescheiden als het ware van je lichaam
  • Je zit vast, je voelt je gevangen in jezelf
  • Je wilt thuiskomen in jezelf
  • Je hebt last van al die ‘verhalen’ en stemmen in je hoofd die je zeggen dat je voorzichtig moet zijn, of iets niet mag of kan, of niet durft
  • Je piekert je suf maar je weet echt niet welke kant op, welke keuzes te maken
  • Je wilt het NU anders. Actie! Je wil keuzes kunnen maken uit vreugde
  • Je wilt uit onzichtbaarheid, je wilt je gezien en gehoord voelen, je wilt je plek innemen in je eigen leven
  • Je voelt een verlangen naar méér, naar verdieping en naar verbinding
  • Je wilt kunnen voelen hoe het is om als een boom geworteld te staan in de aarde, in verbinding met je Hogere Zelf
  • Je wilt de durf hebben om in de leegte te stappen, en vanuit leegte opnieuw te creëren
  • Je staat op een keerpunt in je leven en je wilt je durf ontmoeten om in de leegte te stappen en vanuit die leegte opnieuw te creëren
  • Je zoekt helderheid: waarom is mijn leven zoals het is? En hoe kan ik verantwoordelijkheid nemen voor mijn geluk?
  • Je wil het schrijven inzetten als zelfonderzoek
  • Je wilt je graag laten inspireren door mythische verhalen, sprookjes, poëzie
  • Je wilt de stilte verwelkomen, de leegte omhelzen
  • Je wilt ruimte scheppen voor nieuwe mogelijkheden en flow
  • Je bent niet bang van humor en spel

   

  Dat wat je zoekt en bent, zit al in jou. Als je je weer herinnert wie je echt bent, dan is er plots dat licht, die vreugde die uit je ogen schijnt.

  Ik had bij het inschrijven niet onmiddellijk door dat we de retraite in volledige stilte zouden doorbrengen. Heel confronterend voor mij. Mijn hoofd stond na het avondeten de eerste dag op ontploffen. Ik was alleen met mijn gedachten. Hoe meer de dagen vorderden, hoe makkelijker de stilte echter voelde. Ze werd minder luid. Ik heb sterk ervaren hoe nodig die stilte was om naar binnen te keren. Om te maken dat ik niet gericht bleef op de anderen. De retraite liet me ook inzien dat je geen stiltes moet opvullen. Dat je beter smaakt wat je eet. Dat je beter de energie en stemming van de ander voelt, omdat je niet bezig bent met je woordelijk te manifesteren.

  Makkelijk zou ik deze retraite niet noemen. Het is confronterend, hard werken, verdriet loslaten, heel sterk in je voelen gaan. En toch is het meer dan de moeite waard. Want we nemen zelden de tijd om écht stil te staan. Om te luisteren naar wat er diep binnen ons leeft.

  - Eveline Coppin

  Joey Brown

  De Vlaamse Joey Brown is schrijf- en bewustzijnscoach. Ze is eveneens auteur van het boek Schrijven naar Bewustzijn, ontdek je ware verhaal (2019, Altamira).

  https://joeybrown.be/schrijvennaarbewustzijn-boek/

  Meermaals per jaar organiseert ze schrijfretraites: een unieke combinatie van schrijfmeditatie, stilte, systemisch en energetisch werk. Sinds enkele jaren woont en werkt ze op het Griekse eiland Ikaria.

  In 2010 stond, na een persoonlijke crisis, haar binnenwereld op de kop.  Ze vond antwoorden in stilte, meditatie en schrijven. Ze beoefende de door haar zelf ontwikkelde 'puntlijn-schrijfmeditatie', een eenvoudige methode om je pen in beweging te krijgen. Inmiddels heeft de puntlijn-meditatie zijn helend effect meermaals bewezen.

  Meer info over Joey Brown: https://joeybrown.be/

  BOEK SCHRIJVEN NAAR BEWUSTZIJN


  Schrijven naar bewustzijn neemt je mee op een schrijfreis naar je oorsprong, je ware zelf, je intuïtie, inspiratie en je levensmissie. Of je nu pas begint met schrijven of al langer schrijft, met de schrijfmeditaties in dit boek ontdek je al schrijvend je ware verhaal.

   

  VZW De Essentie - Irislaan 3 - 8470 Gistel - 0495 52 60 42