23 tot 30 aug

Dagindeling

7u45 - 8u45

Yoga met Lisbeth

9u00 - 10u00

Ontbijtbuffet

10u00 - 13u00

Lezingen en workshops met Marijke & Oliver

13u00 - 14u00

Lunch

14u00 - 17u00

Vrij om te lezen, wandelen, rusten, zwemmen...

16u00

Dessert

17u30 - 18u30

Workshops met Lisbeth of Tai Chi

18u45

Avondmaal

20u30

Avondprogramma: lezingen, sauna, muziek, kampvuur, bar,...

Zomerprogramma

23 tot 30 augustus 2019

Verder op het programma

Elke ochtend YIN YOGA met een lichte Yang toets met Lisbeth Haustraete,

workshops Nia of Move to Heal

 

Lisbeth geeft met hart en ziel verschillende bewegingslessen; Yin Yoga, Pilates, Nia (dans) en ‘Move to Heal’  worden gegeven vanuit haar ervaring dat lichaamsbeweging een krachtige ondersteuning is om een gezond, fit en energiek lichaam en een gezonde, creatieve en sterke geest te ontwikkelen en te behouden.

 

Lisbeth volgt voor deze bewegingsvormen geregeld vervolgopleidingen.

 

Yin yoga werkt op ´yin´ weefsels in ons lichaam, zoals fascia, bindweefsel, ligamenten, botten. Yin yoga is traag en statisch, een houding wordt lang aangehouden (3 à 5 min)

 

De focus ligt op het ´stressen´ van een bepaald gebied in het lichaam. Deze ´stress´ creëren we door het stretchen, contracteren of samendrukken van ´weefsels´, waardoor we een verandering creëren in de ´gel-sol´ balans van de waterkanaaltjes in het fascia weefsel, zijnde de meridianen of energiebanen in de acupunctuur.

 

De energie die door de meridianen loopt is de ´chi´; deze chi is voortdurend in beweging in het lichaam maar is best te voelen tijdens de ‘rebound’ na een yin yoga houding; tijdens de rebound restabiliseert de gel-sol balans in de fascia zichzelf en dit kunnen we ervaren als een aangenaam ´tintelen´, warmteverspreiding, en vooral het ervaren van een diepe fysieke en mentale kalmte en ontspanning.

 

NIA bestaat uit een mix van danskunsten (Jazz dance, Moderne dans, Duncan Dance), krijgskunsten (Tai Chi, Tae Kwon Do, Aikido) en helende kunsten (Yoga, Feldenkrais, Alexandertechniek). Dit breed spectrum aan blootvoetse bewegingen - gecombineerd met verschillende ritmische muziekstijlen - zorgt voor een organische en expressieve work-out voor jouw lichaam én jouw persoon.

 

NIA-bewegingen nemen de bouw en de functie van het lichaam als basis. De 52 basisbewegingen zijn multidynamisch en -dimensioneel.

 

Door een mengeling van vaste combinaties en freestyle-bewegingen vormt NIA een veilige training voor lichaam, emoties en geest waarbij creativiteit gestimuleerd wordt en bewegingsgewoontes worden doorbroken. Vreugde, het plezier van het bewegen staat centraal.

 

‘Move to Heal’ is het zachtere zusje van Nia; focus ligt hier op zachte, vloeiende en helende bewegingen met als basis de ‘52moves’ uit de Nia.

 

Tijdens deze week kan je bij haar terecht voor een diepte- en/of relaxatiemassage. Lisbeth werkt met de natuurlijke massage-oliën van het Spaanse merk ‘Alqvimia'.

 

Meer info over Lisbeth: www.studiococoon.be

Tai Chi initiatieles met Herman & Nadia

Tai Chi is een eeuwenoude Chinese beweegkunst, beschouwd als hét geheim voor het bewaren van jeugdigheid, gezondheid en innerlijke vrede. Tai Chi bestaat uit een reeks rechtopstaande houdingen, aan elkaar geregen in vloeiende, langzame bewegingen. Dit bevordert het evenwicht, de spiersterkte en de uithouding. Dit heeft ook een gunstige invloed op het geheugen, de concentratie en de geestestoestand in het algemeen.

 

Herman en Nadia hebben reeds jarenlang hun Tai Chi school 'De Essentie' en zijn tevens de initiatiefnemers van 'De Kunst van het Leven'.

Zij staan in voor de organisatie, de inschrijvingen en het goede verloop van deze week.

Info en prijzen

Je bent welkom:

Chateau Frandeux

Rue des Pélerins 4

5580 Frandeux

www.chateaufrandeux.be

 

We starten op vrijdag 23 augustus vanaf 17u.

We eindigen op vrijdag 30 augustus om 10u.

 

De prijzen voor deze week variëren van 820 euro tot 1150 euro per persoon.

Er is keuze uit luxe één- of tweepersoonskamers met badkamer of standaardkamers met gemeenschappelijke badkamer op de gang.

Persoonlijke behandelingen of consults zijn niet inbegrepen in deze prijzen.

Inschrijven

GSM: 0495 52 60 42

mail: deessentie@hotmail.com

 

BE37 9792 2460 5828

 

Vanaf 25 november 2018. Minimumleeftijd: 15 jaar

Hoe vroeger je inschrijft, hoe meer kamerkeuze je hebt.

 

VZW De Essentie - Irislaan 3 - 8470 Gistel - 0495 52 60 42